Amalfi sitroner – perfekte til sitronterte

Amalfi kysten i Italia er kjent for sine store og saftige sitroner.
Nå finner du sitronene i norske butikker og da velger vi å hente frem en god oppskrift på sitronterte.
Sitronene smaker nydelig og passer til limonade, lemon curd og ikke minst Limoncello.

Hestons sitronterte

Ingredienser

Til deigen

300g hvetemel
150g usaltet smør
½ ts salt
120g melis
3 store eggeplommer
Frø fra ½ vaniljestang
Finrevet skall av ½ sitron
1 egg til egg vask

For fyllet

Finrevet skall og saft av 5 sitroner
300ml kremfløte
390g hvitt sukker
9 store egg
1 stor eggeplomme

Fremgangsmåte:

Ved hjelp av en mikser utstyrt med en grind; bland mel , smør og salt på lav hastighet til det blir en sand aktig struktur ( ca 2-3 minutter ) .

I mellomtiden , i en høy beholder bland sammen melis og eggeplommer med en stavmikser .

Tilsett vanilje frø og sitronskall til eggeplomme blandingen og deretter legge til bollen i mikseren og fortsetter å blande på lav hastighet til fullt kombinert og en veldig myk deig har dannet ( ca 3-5 minutter ) .

Forme deigen til en flat firkant og pakk den i folie før de legges i kjøleskapet i minst en time .

Kjevle deigen mellom to ark av bakepapir til en tykkelse på 2 mm og sett den i fryseren i 30 minutter .

Forvarm ovnen til 190 º C.

Legg deigen i en 26cm terte form ( 2,5 cm dyp) og pass på å trykke den inn i kantene og deien kan henge over kanten.

Mørdeig til sitronterte

Ta et ark av bakepapir og knuse det opp flere ganger for å eliminere skarpe kanter. Prikk deigen med en gaffel over hele overflaten. Plasser bakepapir på toppen og legg nok mynter (eller baking bønner) for å fylle opp degien til opp ¼ av høyden på formen . Settes i forvarmet ovn ca 20 minutter eller til den er helt stekt .

I mellomtiden , bland noen rester deigen med et egg ved hjelp av en stavmikser .

Etter ca 20 minutter, fjern bakepapiret og mynter , og ved hjelp av en pensel, pensle hele overflaten av tertedeigen med deigen resten og eggedosisen . Denne » flytende deigen » vil sørge for at eventuelle hull tettes . Sett tertedeigen tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter .

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt .

Når du er klar til å stekes , forvarm ovnen til 120 º C Sett den forhåndstekte bunnen i ovnen.

Fyll

Legg alle ingrediensene til fyllet i en bolle og bland sammen med en slikkepott . Sett bollen over en kjele med kokende vann og la den varmes opp til temperaturen når 60 º Når denne tempereaturen er nådd; sil blandingen gjennom en fin sil i en mugge . Fjern bobler fra overflaten av væsken med en skje.

Trekk ovn risten ut litt , og hell blandingen i den varme bunnen som står i ovnen. Fyll terten til topps , skyv risten forsiktig tilbake og stek terten i ca 25 minutter eller til temperaturen i fyllet når 70 º C.

Sitronterte med marengs

Avkjøl helt i romtemperatur.

Dette er en variant av den berømte River Cafe i London sin sitronterte.
Noen brukes også et lag med italiensk marengs på toppen.
Smør et lage med marengs og bak terten med marengs på toppen i stekeovnen noen minutter til den blir gyllen brun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *