Har du lyst på noe helt spesielt?

Pizza på 1,5 minutt eller perfekte brød med god skorpe? Eller hva med et helstekt lam? Som Norges eldste leverandør selger Matglad AS byggesett der du kan sette opp din egen vedfyrte bakerovn/pizzaovn.

Hvorfor vedfyrt bake- og pizzaovn?
Fordelene med å lage mat i en vedfyrt steinovn er mange.Først og fremst er det «tørr» varme som gjør at du får sprø pizza og god skorpe på brød.

Gjennom generasjoner har vår italienske leverandør funnet frem til en terracotta blanding i sine ovner som gjør at fuktigheten i f.eks pizzabunn trekkes inn i steinen ved steking.Dermed oppnår du en ekte italiensk pizza bunn etter 1-2 minutter.

Lar du temperaturen synke ned til normal stekeovnstemperatur (ca 180 grader) er ovnen ypperlig til f.eks å steke hvetebakst som boller og kringler. Søt gjærbakst stekes på brett som settes rett på ovnsgulvet.

Når du har lukket døren til ovnen får du en «stille» varme og dermed får du jevnt stekte boller. Også her trekker ovnen til seg noe fuktighet og bollene blir luftige og fine.

Brød settes direkte på gulvet i ovnen noe som gir en fin og hard skorpe på brødet.

Steking i ovnen
Ovnens størrelse gjør at du kan sette inn hele lammelår, flere hele kyllinger eller hel fisk.
Grønnsaker og poteter legges i ildfaste former og settes rett på gulvet.Kjøtt eller fisk legges på rist over grønnsakene og deilig kjøttsaft drypper ned på tilbehøret og gir nydelig smak til dette.

Grilling
Bruk en grillrist og sett denne over kullene fra bålet og du har en perfekt grill.

Ikke noe vasking
Du trenger ikke å tenke på å vaske inne i ovnen.Søler du mat på gulvet i ovnen eller den blir litt sotet i taket,
brenner den seg ren ved neste fyring. Alt du trenger er å koste bort aske.

Vann gjør at ovnen kan sprekke og skal derfor ikke brukes.

Matglad AS har i flere år solgt bake- og pizzaovn til en rekke kjente restauranter og privatpersoner i Norge.
Blant våre kunder er Arne Brimi, Vianvang, Fossheim Turisthotell,Ekebergrestauranten, Bølgen & Moi i Nydalen, Holmsbu Bad og Fjordhotell, pizzarestauranten Villa Paradiso i Oslo og Esmeralda i Tønsberg.

Klikk på linken; Gode lenker eller Bilder av ovner så finner du flere eksempler.

«Ein slik ovn har eg leita etter lenge» sa Arne Brimi når han fikk installert sin første ovn.
I TV serien Brimi & Lian på TV2 lærer de to kokkene bort mange triks og gir deg fin inspirasjon til matlaging i vedfyrt bake- og pizzaovn.TV serien kan ses på http://www.tv2.no/ eller kjøpes som DVD.