Ovner over hele verden

Verdsatt i flere tiår som Europas beste er våre ovner i dag betraktet som verdens beste. Disse tradisjonelle ovnene er produsert av ildfast terrakottaleire, en naturlig leire som i århundrer har blitt brukt til å bygge originale italienske vedfyrte stekeovner. Egenskapene til denne unike leiren kombinert med dagens teknologi og designkunnskap gjør ovnene temperatureffektive og rentbrennende. Designet for å produsere ”convection” luftstrøm og maksimal varme- (retentio).
Våre ovner virker effektivt med minimalt vedforbruk og har et jevnt stekeresultat.

Tidløs og holdbar
Hundrevis av vår prousents ovner ble installert i Italia i 1970 årene og er i fullt bruk i dag. I tillegg til å sørge for særpreget smak og aromaer er ovnene vakre og synlige i restaurantmiljøet. Vi er stolte av å kunne tilby deg og din restaurant et kvalitetsprodukt innen matlaging ved åpen ild – denne fantastiske tilberedningsmetode. Vi gleder oss til å samarbeide med deg.

Cotto refrattario er toskansk ildfast terrakottaleire. For overlegen funksjonalitet og varmeeffektivitet er ovnene laget av 100% naturlig terrakottaleire.

Balansert aluminiumsprosent
Aluminiumsinnholdet i ovnens komponenter skal være med et prosentinnhold som sørger for en balanse mellom funksjonalitet og styrke. Mens et nivåhøyere enn 40% kan gi sterke bygningsmateriale sørger det ikke for bedre stekegulv. Prosenter over 40% minker gulvets porøsitet og hindrer den umiddelbare absorbering av damp fra rå pizzadeig. Det tynne dekket av damp mellom deig og gulv produserer en tung og seig bunn. Dette er noe som aldri skjer med en en ekte ovn.
Ovnene er perfekt balansert og gir alltid pizza og rustikke eller flate brød en jevn og crispy underside. Bakte eller stekte retter får også et jevnt og perfekt resultat. Ovnens komponenter føles naturlig porøse og har en lett rubbet overflate, akkurat slik en ekte toskansk vedfyrt leireovn skal være.

Integrert ovnsgulv
Gulvelementene i ovnen skal passe inni veggene og toppelementene. I en ekte italiensk ovn gjør dette at varmen fra gulvet forblir inne i ovnen og ikke forsvinner ut gjennom gulver og videre inn i isolasjonen. Hvis ikke blir det som å ha på aircondition med vinduene åpne ! En slik struktur gjør at designen sørger for en jevn og forutsigbar gulvtemperatur. I tillegg, hvis det noen gang skulle bli nødvendig, kan gulvets deler enkelt tas ut og erstattes gjennom ovnenes åpning.

Kurvede innsidevegger
Innsiden av ovnsveggene og toppen av elementene skal ikke ha noen flate overflater. Flate overflater gjør at ovnens naturlige ”convection” og luftstrømminger ødelegges og hindrer perfekt resultat. Våre ovner skal ha perfekt kurvede innsidevegger som skal sørge for ideell luftstrøm.

Funksjonell avtrekksplassering
Luftgangen i en ekte italiensk ovn starter på innsiden av ovnen , aldri utenfor ovnsåpningen. Dette er en viktig designdetalj fordi det sørger for å ta unna all røyk, slik at røyken ikke slippes ut gjennom ovnsåpningen. Dermed er det alltid klar sikt gjennom ovnsåpningen i alle ildestadier.

Funksjonell ovnsåpning
Ovnsåpningen sørger for en harmoni mellom hensynet til å skulle se ilden og funksjonalitet og temperatureffektivitet. Store ovnsåpninger er ueffektivt med hensyn til temperatur og brenselseffektivitet.

Termal mass efficiency – varmegjennomgangskoeffisient – U-verdi
Er forhåndsbestemt for alle våre ovner. Den unike kvaliteten på ovnene sørger for maksimum varmebevaring, effektivt brenselsforbruk og ensartet stekeresultat.

Syrefast
Noen naturlige syrer blir frigjort når ved brenner – disse fordamper og forsvinner gjennom avtrekket. Syrene blir ikke liggende i en varm ovn. Dette er ikke noe problem med våre ovner. Det vil ta mye lenger tid enn hele vår ovns levetid å generere nok syre til å gjennomtrenge ovnens unike, naturlige og lett porøse overflate.

Ute og inne
Alle ovnene kan monteres både ute og inne.  Byggingen må følge byggeforskrifter.  Bygger du ute må man sørge for at det ikke kommer vann inn i ovnen.
Dette gjøres ved hjelp et tak eller et lite hus.  Kommer det vann inn i terracottaen vil denne «sprenges» når det fyres opp på grunn av at vannet fordamper for fort ut av godset.  Får man vann inn i ovnen må den tørkes ved hjelpt av forsiktig fyring.
Kommer det vann inn om vinteren er det selvsagt fare for at man får frostspregning.