Historie

Et stort vendepunkt for Valoriani kom på 1940-tallet, da Silvio Valoriani, sønn av Gino, fikk sitt «Eureka-øyeblikk» da han forsto at det var mulig å utvikle selskapet videre ved å produsere og prefabrikkere ovner for andre.

Silvio fortsatte med å utvikle, designe og bygge de første prefabrikkerte vedfyrte ovnene for salg. Hans valg av leire og definisjonen av hvelvets strukturelle design er perfekt i alle sine proporsjoner og det samme design som blir brukt i dagens ovner. For Silvio var det viktig å bruke de samme materialene som ble brukt i de tradisjonelle italienske håndverksovner, men han økte stabiliteten og forenklet prosessen med å montere en ovn. Ideen ble tatt i bruk samtidig som verden opplevde det italienske «pizzafenomenet» på 50- og 60 tallet.

Valoriani er det eneste selskapet i verden som produserer alle de ildfaste komponentene på sin fabrikk i Reggello. De har tilgang til verdens beste leire nøye utvalgt til ovnsproduksjon. Alle elementer produseres på samme sted gir en uvurderlig kvalitetskontroll for ovner som skal produsere bakervarer, napolitansk pizza, klassisk pizza eller brød. Gulvdelene presses og bakes i keramikkovn ved over 1300° C i ca. 16 timer. Denne prosessen sørger for fremstilling av et produkt som er spesielt egnet med naturlig konveksjon og unikt i markedet

Valoriani

Valoriani leverer ovner til både profesjonelle og private aktører over hele verden der kvaliteten og sikkerheten til Valoriani er garantert med anerkjennelser mottatt av flere sertifiserings-institusjoner, blant annet Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN).

Valoriani srl er et familieeid selskap som har produsert ovner i fem generasjoner. Med mer enn 100 års historie representerer Valoriani erfaring og kvalitet.
Røttene finner vi i det florentinske området Figline Valdarno, tilbake på 1890-tallet da Pietro Valoriani laget en ovn for å produsere vaser, krukker og murstein i ildfast leire.
Gino Valoriani, bestefar av nåværende eier, Massimo Valoriani, valgte etter hvert å flytte ovnen til Reggello, der selskapet fortsatt har sin virksomhet.
Etter 2. verdenskrig var behovet for murstein stort i Italia og Valoriani produserte ildfast murstein for det Italienske markedet som hadde stort behov for gjenoppbygging av ovner av terracotta murstein.

Godkjent i USA Samsvarer med UL Std.-UL Std. 2162
Overholder NSF Std. 4
Godkjent fra UK Clean Air 2005 nr. 2304
Godkjent fra AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana)
CE-sertifisering for alle gassfyrte ovner:
Vesuvio serie GR / IGLOO / OT og Valoriani Verace.
I Italia samsvarer med Dir. CEE 84/500 N ° 10A01876 daLab. PH
I Italia samsvarer med UNI 10474: 1995 da IMQprimacontrol
Godkjent i Australia av Australian Gas Association (AGA)