kvalitet på spadesett og annet utstyr
GIMetal
Er vår leverandør av pizzaspader og bakespader. Vi har jobbet med GIMetal i over 20 år og de er den ledende på utstyr til pizzaindustrien. Topp moderne utstyr sammen med tradisjon gir dette de beste produktene.
Spadesett Hobby er «rå» aluminium og holder fint til hobbybruk. Settet bør ikke oppbevares utendørs da aluminiumen vil etterhvert oksidere og det kan komme rustflekker på spadesettet. Rustflekkene kan evt. pusses vekk.
Spadesett / utstyr i proff serien
Dette er profft utstyr som brukes av pizzarestauranter og spisesteder over hele verden.
Aluminiumen er anodisert eller eloksert (på norsk). Dvs at den er elektrokjemisk behandlet og får en hard overflate. Dette gjør aluminiumen svært holdbar mot oksidasjon og mekanisk slitasje.
Spadene er også skråslipte i forkant slik at maten glir lett inn på spaden.
Perforerte spader fjerner også hvetemelet under pizzaen før du legger den i ovnen. Brød og pizza skal stekes med minst mulig mel under. Legger du pizza eller brød inn på steinen danner det seg en hinne på steinen og den mister litt av sin funksjon. Med hull i spaden trenger du ikke å bruke fullt så mye mel på spaden(minde areal=mindre friksjon, når pizzaen skyves inn på spaden faller også en del av melet gjennom hullene og blir ikke med inn i ovnen) når du steker.
Mye mel på gulvet gjør at du må børste gulvet oftere.
Hullene reduserer også vekten på spaden.
Hvordan brukes pizza og bakespader
Det er viktig å ha en spade til rå deig og en til å jobbe med pizzaen/brødet som er inne i ovnen.
Det vanlige er å bruke den store pizzaspaden til å flytte rå pizza/brød fra kjøkkenbenken og slippe pizzaen/brødet inn i ovnen. Denne spaden «meles» og holdes så tørr som mulig og den bør ikke være lenge inne i ovnen slik at den blir varm. Søler du saus eller det setter seg fast deig på spaden, kost av eller tørk av med en fuktig klut og tørk den godt. Stryk på godt med mel.
Den lille runde spaden brukes til å flytte/snu pizzaen inne i ovnen og for å ta ut pizza/brød.
Denne kan tørkes med en fuktig klut evt børstes med messingbørsten.
Utstyret bør oppbevares tørt når det ikke er i bruk.
Messingbørste brukes til å børste gulvet i ovnen rent. Matsøl eller annet rusk på ovnsgulvet brennes stort sett bort når ovnen fyres neste gang. Du bør ikke bruke vann inne i ovnen. Messeingbørsten kan dyppes i vann slik at treverket blir fuktig så slipper du at kosten brenner opp dersom den blir for varm.
Askespade brukes til å legge inn ved og ta ut aske.
Kast aldri vedkubber inn i ovnen da dette kan skade kuppel og gulv. Bruk askespade eller glokrok til å legge ved pent på plass.
Vedholder brukes til å løfte veden opp fra gulvet og dermed får den bedre og kraftigere flammer i og med der kommer luft under veden.