Klassiske horn med valume

1,1 kg hvetemel
3,5 dl vann
3,5 dl H-melk
1 pk fersk gjær
2 ss temperert smør
1 ts salt
1 ts sukker
2 små egg, sammenpisket

Egg og melk til pensling
Valmuefrø

Fremgangsmåte:
Mel, salt, sukker blandes, kna inn temperert smør og gjær.
Spe med lunken blanding av vann og melk, vekselvis med sammenpisket egg.
Hev til dobbel størrelse.
Kjevle ut og rull til horn.
Heve til dobbel størrelse og pensle med et sammenpisket egg med litt melk i.
Strø valmuefør over.

Rofco fremgangsmøte:
Varm ovnen til 220 grader C.
Skru ned varmen til 180 grader C, sett inn brettene med horn. Tilfør litt vann for damp.
Stek i ca 8 min, øk så temperaturen til 220 og stek ferdig.
Total steketid ca 18 min.

Dette er klassikeren du får på kafeer og restauranter fyllt med ost og skinke. En klassiker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *