Pizzadeig

16 boller/pizza

10 dl kaldt vann
35 g salt
2,5 g gjær fersk ølgjær
1700-1800 g hvetemell (Tipo 00 eller Manitoba e.l)

Omregnet til 1 kg mel;
1,5 g fersk ølgjær
20 g salt
590 g vann
1000 g hvetemel

Fremgangsmåte;
Bland vann, salt og gjær i en bolle for hånd.
Rør ut melet litt etter litt for hånd i vannet til alt melet er brukt opp og deigen er passe.
Kna deigen godt på benken.
La deigen stå i ca 1-2 timer tildekket med plastfilm.
Form deigen til små boller og pakk disse inn i plasfilm.
Sett så deigen kjølig natten over.
Ta deigemnene ut av kjøleskap ca 2 timer før de skal brukes.
Knas ut/strekkes ut i tynne pizzabunner.  Ikke bruk kjevle.

2 tanker om “Pizzadeig

  1. Egil Gjertsen sier:

    Hva mener dere om å ha litt honning i Pizzadeigen? Jeg har lest det i en bok om en gammel Italiensk Pizzakokk…

    • Matglad sier:

      Mange gamle oppskrifter har noe søtt som gir gjæren en boost. Honning vil mate gjæren så du vil nok få mer futt i deigen din. Honning har en søtere smak enn sukker og mulig dette gir en litt søtlig smak dersom ikke deigen din står så lenge at gjæren får spist opp honningen. Honning innholder vann så du må redusere vannmengden tilsvarene i deigen. Honning eller sukker vil gjøre at deigen blir lettere svidd ved høy temperatur. Dersom du steker pizza i vanlig stekeovn vil nok en deig tilsatt honning gi en lettere bruning ved steking. Personlig så foretrekker jeg flytende malt extrakt i deigen. Synes dette gir en bedre smak og samtidig gir det mat til gjæren. Men nå bruker jeg stort sett surdeig til pizza. mvh Frank

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.