Hvorfor ikke prøve det lille ekstra når du steker pizza eller baker brød i din vanlige stekeovn.
Denne pizzasteinen gjør at pizzaen blir sprø og surdeigsbrødene får den lille ekstra «puffen».
Ved brødbaking kombineres gjerne denne steinen med damp. Har du ikke damp i ovnen din kan du sette inn en ildfast skål med kokende vann eller noen lava steiner som det helles vann over.
Vi selger den store, rektangulære steinen.
Her finner du produktet i vår nettbutikk.
Gjennom 3 generasjoner har vår pizzaovn produsent i Italia produsert pizzaovner og gulv til store industrielle bakerovner.
Valoriani srl er en av få de igjen i Italia som lager sine pizzaovner etter den gamle metoden med innblanding av trespon.
Ved produksjon av elementene brennes terracottaen ved ca 1300 grader C i flere timer. Trespones brenner da opp og du får en porøs, helt unik pizzastein.
Ved å lage gulvet i pizzaovnen porøst får man de ekte italienske og napoletanske pizzaene og bakverk.
Når en pizza stekes på en slik sten vil fuktigheten fra pizzaen ha mulighet til å trekke ned gjennom stenen og ikke som ved et pizzastål, hvor fukigheten må gå opp gjennom pizzaen og osten.
Pizzaen får dermed kortere steketid og blir ikke så bløt og det er lettere å få den riktige sprøe bunnen.
Dette har gjort Valoriani ovner kjent over hele verden.
Materialene i denne pizzasteinen tåler meget høy varme og dens egenvekt gjør at temperaturen ikke synker når du legger på en pizza eller steker brød.
Steinen utforming gjør også at du kan steke pizza på høy varme uten at bunnen blir så lett brent.
Etter at du har stekt ferdig f.eks brødet vil stenen holde på varmen i mange timer.
Bør forvarmes på så høy temperatur som mulig.
Den har så mye varmemagasinering av den ikke går ned i temperatur når døren åpnes eller brød/pizza legges på for steking.
For stekeovner over 250 grader C.