Pisket brunet smør, det perfekte tilbehøret til surdeigsbrød
Ingredienser
300 g normalsaltet smør
1-2 ts fingersalt f.eks Maldon salt
Litt grovmalen sort pepper
Fremgangsmåte:
Smør romtemperes slik at det er mykt og lett å jobbe med.
50 g smør brunes i en gryte til det blir nøttebrunt. Ikke bruk for sterk varme da dette er lett for at det blir brent.
Ta kjelen bort fra varmen og ta bort skummet på toppen med en skje.
Hell smøret over i en mindre beholder/kopp slik at de brunede partikler synke ned. De brunede partiklene skal ikke brukes.
Pisk resten av smøret i en kjøkkenmaskin til det blir luftig og hvitt.
Tilsett det brunede smøret.
Vend inn grovmalen sort pepper og fingersalt til slutt.
Smøret fylles i små beholdere og om det ikke skal brukes samme dag egner det seg godt til å oppbevares i fryseren.
Temperer smøret ca 1 time før det skal brukes.