Baking i Rofco gir flotte resultater.
Med høy fuktighet og intens varme får du sprø skorpe med denne oppskriften.
Baquette
1200 g vanlig norsk hvetemel
300 g Tipo 00 hvetemel
26 g salt
10 g fersk gjær
1000 – 1050 g vann
130 g bløt surdeigstarter
Fremgangsmåte
Lag deigen i en elter eller for hånd. La deigen ende på 24 grader C.
La deigen hvile i romtemperatur i ca 1 time.
Fold og brett, vent i ca 1 time til og fold og brett en gang til.
La deigen stå kjølig ved 4 grader C i 12 timer.
Ta deigen ut fra kjøleskap og la deigen stå i romtemperatur til den når ca 17 grader.
Preform baguetter på 350 g.
Rull ut baquetter og la de heve i klede.
Snittes med barberblad eller en annen skarp kniv.
Stekes i Rofco ved 250 grader C med damp.
Damp slippes ut etter 5 min.
Total steketid ca 14 min.