Rabarbra krukke

Krukkene settes over rabarbraen om våren, krukkene samler  varme fra solen samtidig som rabarbraen vokser i mørket.
Dette gjør at du får rosa, møre og nesten søtlige rabarbra skudd.
Når skuddene begynner å komme et stykke ut av jorden tas lokket av og rabarbraen vokser mot lyset i toppen av krukken.

rabarbara
Rabarbara skudd

Krukketeknikken kan brukes på mange typer grønnsaker.
Rabarbra dyrket på denne måten krever kraftige planter og det går så hardt ut over planten av forceren bør bare brukes annethvert år.

Rabarbraen brukes i desserter, natuell eller i f.eks en pai:

Rabarbarapai

Ingredienser;

700 g rabarbra
3 dl sukker
3 ss potetmel
11⁄2 ts malt kanel
Smuldre-topping:
50 g hvetemel
50 g sukker
50 g smør
50 g mandelflak

Fremgangsmåte;
1. Lag smuldre-toppingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.

2. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.

3. Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.

4. Dryss over smuldre-toppingen og stek paien midt i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter.

Server med kremis eller en god vaniljesaus.

rabarbara pai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *