Oppdatert 11.05
Rabarbraen er nå høstet. Den har stått litt lenge, kunne sikkert ha vært høstet for ca en uke siden.
Slik så de ut ved høsting;
Rabarbrakrukker
Krukkene settes over rabarbraen om våren, krukkene samler varme fra solen samtidig som rabarbraen vokser i mørket.
Dette gjør at du får rosa, møre og nesten søtlige rabarbra skudd.
Når skuddene begynner å komme et stykke ut av jorden tas lokket av og rabarbraen vokser mot lyset i toppen av krukken.
Krukketeknikken kan brukes på mange typer grønnsaker.
Rabarbra dyrket på denne måten krever kraftige planter og det går så hardt ut over planten av forceren bør bare brukes annethvert år.
Rabarbraen brukes i desserter, natuell eller i f.eks en pai:
Rabarbarapai
Ingredienser;
700 g rabarbra
3 dl sukker
3 ss potetmel
11⁄2 ts malt kanel
Smuldre-topping:
50 g hvetemel
50 g sukker
50 g smør
50 g mandelflak
Fremgangsmåte;
1. Lag smuldre-toppingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
2. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
3. Bland sukker, potetmel og kanel og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
4. Dryss over smuldre-toppingen og stek paien midt i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter.
Server med kremis eller en god vaniljesaus.
Hvor får jeg kjøpt rabarbrakrukken?
Hei
Disse får du kjøpt blant annet hos Køhler-Paviljongen
Hvor får jeg kjøpt rabarbrakrukker for dyrking. Ser at dere i 2018 anbefalte Køhler-Paviliongen. Men her finner jeg bare utleie av lokaler.
Hei, jo det var der vi kjøpte. Ta kontakt med de så har de kanskje flere til salgs.
mvh
Bakeovn.no