Sweinhaxe i bakerovn

Schweinshaxe eller grillet svineknoke i bakerovn

God tid og tålmodighet er det som skal til for å få det perfekte søndagsmiddag måltidet.
Noen dagers planlegging og gjennomføring og du kan imponere de fleste med et måltid som slår både sprø svineribbe og helstekt pattegris.

Slik gjør du det.
Skaff deg noen ferske, ikke saltet eller røkt svineknoker.
Lag en saltlake med ca 5% salt og legg svineknokene i denne salt laken i ca 2 døgn.

Varm opp den vedfyrte bakerovnen din dagen før du skal gjennomføre langtidssteking slik at ovnen får en god gjennomvarming.
Når temperaturen er på ca 150 grader C og på vei ned setter du inn knokene i en form og dekk denne med aluminiumsfolie eller et lokk.
La knokene stå på ettervarmen i ca 5 timer.
Sjekk om kjøttet er mørt og løsner fra benet.
Ta ut formen med kjøttet.
Lag en god brun sjysaus på kraften som er i formen.

Fyr opp bakerovnen slik at du har ca 180-200 grader.
Sett inn formen med kjøttet uten folie/lokk og stek knokene til svoren blir sprø.
Et triks er øke flammene slik at temperaturen øker til ca 300 grader og svoren blir skikkelig sprø.

 

Server med sauerkraut/surkål, brun sjysaus og stekte poteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *