Peppercrab i bakerovn

Sommer er skalldyr og skalldyr kan du også lage i en bakerovn eller pizzaovn.

Her er en oppskrift på kanskje den meste kjente varianten av peppercrab; Singapore pepper crab.
Er du i Singapore er dette noe du må få med deg.

Pepperglacing
4 ss knuste brent sort pepper
(dette lager du ved å varme opp en tørr stekepanne, ha hele sorte pepper i og varm på sterk varme til de blir brent og «blåser» seg opp.  Ha de over i en morter og knus de lett)
80 gr sukker
1.5 dl soyasaus
1 dl søt soyasaus
2 stk finhakket sjalottløk
2 stk finhakket hvitløksfedd
0.75 stk finhakket rød chili 3 stk cm revet frisk ingefær
saft fra 1 lime
lime og frisk koriander

Fremgangsmåte
Lag først den brente pepperen.. Karamelliser  sukker og kok ut pannen med soyasaus og søt soyasaus til sausen begynne rå tykne og ligner en tykk karamellsaus.  Tilsett saft fra 1 lime og grovkvernet brent sort pepper.
Surr sjalottløk, hvitløk, ingefær og rød chili forsiktig i pannen til det er mørt. Hell så over soya og pepper sausen. Taskekrabbe, kongekrabbe kreps eller hummer stekes i varm panne i soyaolje. Når krabben begynner å bli ferdig etter 3-4 min helles papperglacingen over krabben. Server med lime og et lite dryss av frisk koriander.

Her er et av stedene som serverer pepper crab i Singapore: Red House seafood

Annet godt i bakerovn; Sweinhaxe i bakerovn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *