Naanbrød i pizzaovn

Ferdig stekt naan brød, pensles med ghee eller olje etter steking

Oppskrift
6-8 naan
300 g pizzamel (medium styrke)
1,5 ts gjær
1,5 ts sukker
1 ts salt
1,5 dl vann
5 sp yoghurt naturell
2 sp ghee eller klaret smør + ekstra til pensling av naan etter steking

Sorte løkfrø eller sesamfrø om du ønsker dette på brødet. (strø på etter utbaking)
Litt matolje til å smøre bakebolle når deigen hever.

Fremgangsmåte
Bland vann, yoghurt, salt, sukker og gjær.
Bland i mel til passe konsistens. Deigen skal være ganske klissete.
Kna deigen lett. Smør en glassbolle med olje og legg i deigen. Dekk til med plastfolie og la deigen stå til dagen etter.

Når du skal steke deigen tar du ut deigen et par timer før den skal brukes slik at den oppnår romtemperatur.

Del deigen i 6 til 8 deler, kjevle til ca 0,5 cm tykke naan brød.

Stekes i varm bakeovn på ca 470-500 grader C.
Pensles med ghee etter steking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *