Surdeigs naan

Oppskrift

15-20 stk naan
620 g pizzamel (medium styrke)
3 ts sukker
2 ts salt
3 dl vann
12 sp yoghurt naturell
350 g fast surdeigstarter (65%vann)

2 sp ghee eller klaret smør + ekstra til pensling av naan etter steking
Rasp evt. litt hvitløk i smøret og pensle med dette dersom du ønsker extra smaksrik naan.

Sorte løkfrø eller sesamfrø om du ønsker dette på brødet. (strø på etter utbaking)
Litt matolje til å smøre bakebolle når deigen hever.

Fremgangsmåte
Bland vann, yoghurt, salt, sukker og surdeig..
Bland i mel til passe konsistens. Deigen skal være ganske klissete.
Kna deigen lett. Deigen trenger ikke mye elting og knaing. Smør en glassbolle med olje og legg i deigen. Dekk til med plastfolie og la deigen stå i romtemperatur 4-5 timer. Settes så kjølig til dagen etter.
(Temperatur avhenger av hvor kraftig surdeigstarteren din er)

Når du skal steke deigen tar du ut deigen et par timer før den skal brukes slik at den oppnår romtemperatur.

Del deigen i 6 til 8 deler, trykk / dra deigen ut i 0,5 – 1 cm tykke naan .

Stekes i varm bakeovn på ca 500-550 grader C.
Pensles med ghee/klaret smør etter steking.

Denne oppføringen ble lagt inn Brød og tagget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *