Når du lager pizza som skal stå i mange deger i kjøleskapet trenger du ofte veldig lite gjær. Det kan derfor være nødvendig å dele opp en tørrgjær pakke til flere omganger med baking. Får du tak i ølgjær eller store pakker som er beregnet til pizzeria eller restauranter er også denne metoden fin å kunne.
Gjæren som ikke brukes kan oppbevares i et tett glass i kjøleskapet.
Er du i tvil om det forsatt er liv i gjæren;
Bland sammen dette for å se om det er liv i gjæren.
50 g romtemperert vann
1 ts sukker
Mengde gjær du trenger til ca 1 kg mel
Rør ut sukker og vann til en sukkerlake i en liten glasskål.
Tilsett gjæren og rør denne godt ut i laken.
Dekk skålen med en litt plastfilm.
Etter ca 10 minutter begynner gjæren å utvikle seg og det dannes et skum på toppen av blandingen.
Tiden gjæren trenger kan variere etter gjærtype, mengde gjær og hvilken temperatur den trenger for å aktiveres(les fremgangsmåten for den gjærtypen du har).