Beregning av vann i brøddeig

Deigberegning i regnark

Beregning av vann i brøddeig

Sliter du med at brødene dine blir for bløte eller harde?
Profesjonelle bakere beregner ofte sine brødoppskrifter med %.
Med denne beregningsmetoden veier du opp de meltypene du skal bruke og %vis beregner hvor mye vann, salt og gjær du trenger.

Vi har laget et regnark som du kan laste ned i vår nettbutikk.
Last ned excel ark for beregning av vannmengde i deig her…

Juster evt. prosentene for vann, salt og gjær etter din egen resept.
Grovere brødtyper krever mer vann, kanskje opp til 70%.

Tips for deg som sliter med brødbaksten;

– alle ingredienser bør ha 24-26 grader C
– bruk stekethermometer for å sjekke om brødet er ferdig.  Et ferdigstekt brød skal ha en kjernetemperatur på 96 grader C
– ikke la deigen heve for raskt.  Den bør stå min. 2 timer.
– bløtlegg hele korn natten ovner evt. kok de opp i vann før de brukes i deigen
– kaldheving natten over gir mer smak i det ferdige produktet
– vannmengden varier ofte fra 65-70% avhenging av meltyper
– forvarm ovnen til 250 grader C, sett inn brødene og senk temperaturen til 200 grader C

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *