Fish & Chips på surdeigstarter

Vedlikehold av surdeigstarter gjør gjør at mange må kaste halvparten av starteren når de mater den opp.

Fish & Chips av søtpotet

Surdeigstarter
Mørkt øl
Søtpotet
Salt
Frityr

Hyse eller annen torskefisk,

Fremgangsmåte:
Røren
Bruk den delen av starteren som ikke er matet opp og spe den øl.  Vi foretrekker mørkt øl.  Spe til en litt tykk «vaffelrøre».  Om starteren din er veldig seig kan du kna den med fingrene og spe med ølet til en en litt tynnere røre og deretter røre inn litt hvetemel.
Vil du ha en extra fluffy røre kan du tilsette litt bakepulver.

Fisken
Tørk fisken med litt kjøkkenpapir og strø salt på fisken.  La den stå med salt i ca 30 min.
Dypp fisken i røren og legge fisken i frityren.
Stekes på ca 180 grader.
Stekes til den er gyllen brun.  Hold evt. fisken varm i stekeovn.
Legges på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av.

Tilbehør
Skrell søtpotet og skjær den i tynne strimler.  Bruk gjerne en potetskreller og lag tynne lange stimler.
Søtpotet trenger ikke å ligge i vann slik som vanlig potet må når man lager chips.
Friter søtpoteten ved ca 170 grader til den begynner å endre farge.
Legg den på kjøkkenpapir og strø salt over.

Fritert torskekjake.

Surdeigstarer med øl
Fisk & Chips
Søtpotetchips
Torskekjaker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *