Sjokolade mousse med appelsin- og ingefærsaus

Har du mye sjokolade eller appelsiner til overs, her er en perfekt resteoppskrift.

Sjokolademousse

6-7 porsjoner

190 g mørk bitter sjokolade (65-75%)
40 g sukker
7 eggehvite

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.
Pisk eggehviten stiv og strø i sukker og pisk videre til sukkeret er løst opp og egg/sukkker har blitt til marengs.
Bland marengsen inn i sjokoladen. Vend forsiktig med slikkepotten til sjokolade og marengs er blandet godt inn.
Fyll sjokolademoussen i små porsjonskåler.

Appelsin- og ingefærsaus

3 dl appelsinjuice, ferskpresset eller en god juice
3 sp sukker
Litt vaniljestang
2 klementiner eller 1 liten appelsin
Frisk ingefær, ca på størrelse med en sukkerbit
2 ts potetmel

Fremgangsmåte:
Kok opp appelsinjuicen, vanilje og sukker. La det småkoke i ca 15 min og ta bort evt. skum som kommer opp på toppen.
Skjær skallet av klementin/appelsin og hakk fruktkjøttet i store terninger.
Ingefær skrelles og rives på det fineste rivjernet.
Legg fruktkjøtt og ingefær i et tomt syltetøyglass etc.
Potetmel røres ut i litt kaldt vann og tilsettes i den kokende juicen. Rør inn potetmelet med en visp, kok opp og trekk kjelen til siden når sausen tykner.
Hell den kokende sausen over fruktkjøttet.
Settes til avkjøling.

Appelsin- og ingefærsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *