Tangzhong – med rosiner og bitter sjokolade

Japanske tangzhong boller stekt i bakerovn

Tangzhong – den japanske deigmetoden har blitt populær blant hobbybakerne.
Metoden går ut på å lage en meljevning av litt av melet og væsken.
Metoden gjør at man en får saftig og holdbar hvetebakst.  Også pizza kan lages på denne måten.
Denne oppskriften er med pizzamel, rosiner og bitter sjokolade.

Meljevning;
130 g pizzamel
600 g helmelk
Rør sammen melk og og mel og kok dette opp under kraftig pisking som om du lager vannbakelse.

Tilsett i jevningen;
520 g helmelk
Rør ut meljevning med melk slik at den har ca 40 grader C.  Tilsett gjæren mel/melk blandingen.

Deig;
1400 g pizzamel
280 g sukker
50 g fersk gjær (tilsettes mel/melkblandingen)
5 ts kardemomme
1/2 ts salt
2 egg
225 g Bremykt eller romtemperert smør

ca 1,5 dl rosiner til halvparten av deigen
ca 40 g bitter sjokolade i store terninger til halvparten av deigen
1 eggeplomme blandet med litt melk til pensling

Fremgangsmåte;
Kok opp melk og melk.  Tilsett resten av melken og gjæren som beskrevet over.
Rør sammen det tørre.

Melkeblandingen helles over i eltemaskin og spes med de tørre ingrediensene.
Tilsett til slutt 1 egg av gangen og la deigen elte i ca 10 min.
Elt så inn terninger av Bremykt/smør og elt videre i ca 10 min.
Settes til heving et lunt sted til dobbel størrelse eller settes kaldt natten over.
Bak ut til ca 24 boller.
Bland inn rosiner og sjokoladeterninger etter eget ønske.

Stekes på brett i bakerovn på ca 220 grader i 10-12 min.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *